IMPORTANT: Comenzile plasate în perioada 30 aprilie - 6 mai vor fi procesate și expediate începând cu 7 mai, în ordinea primirii acestora. Vă dorim Sărbători fericite!
Stil de viață
< Stil de viață
În căutarea copacului-mamă
Citește sample

În căutarea copacului-mamă

Autor: Suzanne Simard

Nr. de pagini: 496

ISBN: 978-606-789-346-5


Formate disponibile:

 

59.00 RON 44.25 RON

Titlul original: Finding the Mother Tree. Discovering the Wisdom of the Forest
Limba originală: engleză
Traducere de: Roxana Bîrsanu
Anul apariţiei: 2022

Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape


Să descoperim înțelepciunea pădurii

Bestseller New York Times

Autoarea ne introduce în lumea ei, lumea profundă a copacilor, ale cărei adevăruri fascinante și vitale ni le dezvăluie: copacii nu sunt o simplă sursă de cherestea, ci formează un întreg cerc al vieții. Pădurile sunt creaturi sociale, cooperante, conectate prin rețele subterane prin care își comunică vitalitatea și vulnerabilitățile, în comunități nu foarte diferite de ale noastre.
Într-un stil accesibil și însuflețitor, Simard descrie modul în care au evoluat copacii trăind unii lângă alții timp de sute de ani, cum învață și își adaptează comportamentul, cum își recunosc vecinii, cum concurează și cooperează unii cu alții în moduri sofisticate –caracteristici atribuite inteligenței de tip uman, trăsături care reprezintă esența societăților civile. În centrul tuturor se află copacii-mame: acele forțe misterioase care conectează și susțin toate plantele din jurul lor.
Dar autoarea scrie și despre viața ei: un copil născut și crescut printre țapinari, în pădurile din Columbia Britanică și un adult care a ajuns să iubească și să respecte copacii. Povestindu-și aventura științifică, ea scrie de fapt despre propria călătorie și ne face să înțelegem că dincolo de date și tehnologii există o curiozitate științifică profund umană, care își dorește să înțeleagă cine suntem și care este locul nostru în lume.

„O carte plină de viață și impresionantă... Pentru Simard, experiența personală duce la revelație, iar revelația științifică duce la o înțelegere profundă... În căutarea copacului-mamă ne ajută să descifrăm misterele pădurii. Ne face să înțelegem că există și alte organisme, în afara omului – chiar niște ciuperci – care dețin controlul." — Eugenia Bone, The Wall Street Journal

„În această carte autobiografică, Simard își creează propria rețea complexă, întrețesând povestea descoperirilor pe care le-a făcut cu viniete din trecutul ei. Temele cercetării sale - cooperarea, moștenirea pe care o generație o lasă următoarei - sunt de asemenea temele vieții ei. Rețeaua formată din prieteni, familie și colegi, care o sprijină pe Simard ca om de știință și ca femeie, este vizibilă pe tot parcursul cărții... E un privilegiu să fii primit în viața ei." —Emma Marris, Nature

„La fel ca descoperirile lui Charles Darwin, rezultatele lui Simard sunt atât de revoluționare și controversate, încât și-au găsit repede calea în teoria socială, planificarea urbană, în cultură și artă. Cercetările lui Simard au desființat ideile secolului al XIX-lea despre inevitabila competiție dintre plante." — The Washington Post

„Implicațiile cercetărilor lui Simard sunt evidente: dacă ignorăm complexitatea pădurilor, o facem pe propria răspundere." — The New York Times

Suzanne Simard s-a născut în munții Monashee din Columbia Britanică, în Canada și a făcut studii la Universitatea din Columbia Britanică și la Universitatea Statului Oregon. Este profesor de ecologie forestieră la Facultatea de Silvicultură a Universității din Columbia Britanică.
Simard este un pionier al comunicării și inteligenței plantelor; conferințele ei TED au fost urmărite de peste 10 milioane de oameni din lumea întreagă.
   
   
Închide preview
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA