Cărţi la 10 lei
< Cărţi la 10 lei
Bazarul memoriei
Citește sample

Bazarul memoriei

Autor: Veronica O’Keane

Nr. de pagini: 272

ISBN: 978-606-789-269-7


Formate disponibile:

 

10.00 RON

Titlul original: The Rag and Bone Shop: How We Make Memories and Memories Make Us
Limba originală: engleză
Traducere de: Adriana Brăescu Vasile
Anul apariţiei: 2021

Format: 130 x 200 mm, paperback


Recenzii:

O urmă de tristețe, o iubire efemeră, un ghem de durere, o adiere de regret. Amintirile au puterea de a ne mișca, adesea când ne așteptăm mai puțin, iar acesta este un semn al procesului neuronal complex care continuă în fundalul cotidianului nostru.

Ca psihiatru practicant, Veronica O'Keane a petrecut mulți ani observând tapiseria fină țesută de memorie și experiență. În această explorare bogată și fascinantă, ea se întreabă, printre altele, de ce se simt amintirile atât de reale? În ce mod sunt legate de senzațiile și percepțiile noastre? Există amintiri „adevărate" și „false"? Și, mai presus de toate, ce se întâmplă atunci când memoria este perturbată de boli mintale?
Bazându-se pe poveștile emoționante ale pacienților săi și mai mult, pe literatură și basme, O'Keane folosește cele mai recente cercetări neuroștiințifice pentru a reformula înțelegerea puzzle-ului extraordinar care este creierul uman, de la naștere până la adolescență și bătrânețe. Această carte este o mărturie a curajului - și a suferinței - celor care trăiesc cu boli mintale grave, arătându-ne cum experiențele lor pot explica tot ceea ce știm și simțim.

"Intensă, de neuitat. O carte fascinantă, instructivă, înțeleaptă și plină de compasiune." - John Banville, scriitor

„O'Keane nu încearcă să ne impresioneze cu interpretări și vindecări, ci cu știința, cu claritatea cu care poate evoca ceva atât de obișnuit, atât de complex și de frumos ca o amintire ce se formează în creier." – Parul Segal, The New York Times

„Minunat! Ador scriitura autoarei. Concepte dificile explicate pentru a fi ușor de înțeles și însoțite de studii de caz bogate. O lectură pentru fiecare consilier, psihoterapeut și psihiatru." — Philippa Perry, autoarea volumului Cartea pe care v‑ați fi dorit să o citească părinții voștri. (Copiii voștri se vor bucura că ați citit‑o)

„O carte excepțională, în care Veronica O'Keane distilează ceea ce a învățat despre oamenii din viața sa, ca psihiatru și neurolog. Cititorul va aprecia proza elegantă a Dr. O'Keane, atitudinea sa afectuoasă și va culege fără efort cunoștințe despre modul în care creierul ne determină comportamentul." — Robin Murray, Profesor la King's College Londra


Veronica O'Keane este profesor de psihiatrie la Trinity College din Dublin unde conduce un program de cercetare în depresie. Cercetarea ei începe cu o examinare a experiențelor subiective ale pacientului reflectate în patologia cerebrală și în restul organismului. A publicat numeroase lucrări de cercetare, în special despre tulburările de stare și despre depresia perinatală. Este, de asemenea, lider de opinie, mamă a doi copii și pasionată de înot.

   
Citeste tot
Închide preview
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA